TRADITION IST NICHT DIE ANBETUNG DER ASCHE, SONDERN DIE  WEITERGABE DES FEUERS

 

Despre noi

Dupa desfasurarea celor 2 Concerte pentru Transilvania,

in anul 2011 als MUZICA SUPRIMATA in colaborare cu
International Enescu Society

www.pontus-musicae.org
www.youtube.com/watch?v=UGT9OxVkFVo

si in anul 2012 in conceptul Muzica in KonTEXT  

www.muzica-suprimata.org

Heidemarie T. Ambros, Prof. Marianne Boettcher, Margarete Buch, Moritz Ernst, Dr. Gabriel Iranyi, Birgit Rychter si Dr. Kurt Thomas Ziegler au hotarit pe data de 15 iulie 2013 sa infiinteze Societatea musica suprimata, iar Domnul Episcop Dr. Christoph Klein si Domnul Eginald Schlattner au fost invitati in Curatorium.
Societatea este inregistrata cu numarul Az. VR 32869 B la Tribunalul Amtsgericht Berlin-Charlottenburg.

musica suprimata doreste sa devina o societate cu membrii activi si totodata sa castige un Cerc de Prieteni ai Societatii, care sa sprijine activitatea noastra.
Care este scopul activitatii noastre? Muzica care a fost suprimata in perioada nazismului, iar dupa aceea in cadrul unor conditii ideologice schimbate si in perioada comunista, aceasta muzica care a fost apoi uitata, sa fie redata vietii culturale si piublicului interesat, in cadrul unor concerte normale, obisnuite.
Cum se va  realiza acest obiectiv? Prin concerte anuale, ale coror structura va oglindi istoria unor evolutii muzicale, incepand cu prima Scoala Vieneza (Haydn, Mozart, Beethoven) si parcurgind cee de A Doua Scoala Vieneza (Schönberg, Webern, Berg, Hannenheim, Ullmann, Herschkowitz) si continuind pana la curentele si stilurile muzicii contemporane. Aceasta muzica trebuie sa fie cantata in concerte, caci altfel ea nu poate exista. Ea trebuie sa fie restituita, dobindind astfel sansa de a ramane.
musica suprimata va propaga creatia unor compozitori care au fost persecutati in trecut, oferind - pe de o parte - un material de cercetare de mare actualitate pentru muzicologia de specialitate si pastrand - pe de alta parte – aceste contributii de mare valoare artistica pentru generatiile viitoare. Prin oferirea unui domeniu muzicologic specializat se va putea asigura o contributie romaneasca de mare actualitate la cultura europeeana.

Conceptia ciclurilor de concerte s-a concretizat in cadrul unor discutii care au avut loc in cadrul conducerii Societatii musica suprimata intre Doamna Heidemarie T. Ambros si Domnii Dr. Gabriel Iranyi si pianistul Moritz Ernst. Turneul va fi insotit de catre Ambros si Iranyi, iar eventualele „piedici“ in logistica vor fi inlaturate de catre Doamna Elena Neagoe. “Dar asta nu este nici o problema.”

    Heidemarie T. Ambros
    musica-
    suprimata[at]gmx.de


Dr. Gabriel Iranyi
gabmus71[at]gmail.com


Elena Neagoe

elena_2[at]yahoo.de